‘Er is niets zo zoet als ’s avonds onder de bloemen te zijn.’
– Hans Lodeizen, Het innerlijk behang
Botanisch wonen verbindt binnen en buiten. Interieur en tuin hoeven namelijk geen gescheiden werelden te zijn. Op deze website vind je daarom alles wat je moet weten om beide te combineren tot één plek om te wonen. Je kunt zo binnen én buiten volop genieten en onder de bloemen zijn. Ik breng je daarvoor inspirerende ideeën, praktische tips en weetjes over planten.
Je krijgt de indruk dat de natuur soms ver weg is in onze tijd: een werkend bestaan dat zich voor velen vooral binnen afspeelt; telefoons en apps die onze kostbare aandacht afleiden van de prachtige wereld daarbuiten; ‘tuinen’ vol tegels waarin het enige groen het mos tussen de voegen is. Het roept de behoefte op aan een mooie wandeling in de natuur, wat zeker een goed idee is.
Toch is het in aanvulling hierop mogelijk om de natuur heel dicht bij huis te brengen. Binnenshuis kun je bijvoorbeeld kamerplanten en natuurlijke materialen toepassen. En je kunt van je tuin – eigenlijk een omheind stukje natuur – een groene, kleurrijke en echt ontspannende plek maken. Leven met de natuur is dan ook de filosofie die deze website ten volle wil uitdragen.
Wie is Botanisch wonen?
Ik ben Frank, van huis uit webredacteur. Ik ben graag buiten en al tientallen jaren wandel ik, in de buurt en over de hele wereld. Op reis liep ik vaak in natuurgebieden en tuinen en zo is mijn interesse in de botanische wereld ontstaan. Daarbij ben ik in eerste instantie begonnen met kuipplanten en gaan moestuinieren met een moestuinbak.
Mijn botanische ontdekkingsreis ging nog verder. Zo heb ik in twee leerjaren in deeltijd de VHG-brancheopleiding Aankomend hovenier en Hovenier succesvol afgerond. Deze opleiding is opgezet vanuit de hoveniersbranche. Hiermee kreeg ik een theoretische en praktische basis om aan de slag te gaan met tuinontwerp en het onderhoud en de aanleg van tuinen.
Sindsdien heb ik naast mijn schrijfwerkzaamheden ook gewerkt als hovenier. Zo deed ik het onderhoud van tuinen en daktuinen, onder andere die van onderwijs- en zorginstellingen, met af en toe een particuliere tuin. De krenten in de pap waren de tuinen van een voormalig landgoed en een kloostertuin. Alles bij elkaar was dit een mooie kans om groene ervaring op te doen.
Op deze plek wil ik mijn groene kennis en ervaring delen. Dat doe ik met informatieve en inspirerende artikelen voor iedereen die wil leven met de natuur. Ook zal ik je van tijd tot tijd in beeld en tekst meenemen bij mijn bezoekjes aan bijzondere interieurs en (botanische) tuinen. Want de inspiratie voor jouw interieur of tuin ligt voor het oprapen!